Herstel komt stap voor stap.
Wees geduldig, het komt.

Hoe weet je dat je een depressie hebt?

De GGZ omschrijft een depressie als een abnormale somberheid die gedurende meerdere weken aanhoudt. Verlies van interesse en het onvermogen ergens van te genieten horen daarbij. Er zijn diverse soorten depressies. Dan zijn er ook nog aspecten van het leven die een depressie genoemd worden maar dat niet altijd zijn. Denk maar eens aan de rouw die je kan ervaren na het verlies van een geliefde. Een gevoel dat soms niet meer weggaat…

Sommige medicijnen kunnen bijwerkingen hebben die aan een depressie doen denken. Net als infecties en sommige problemen met de werking van klieren en organen dat kunnen doen.

Tot slot: ook  angsten en fobieën kunnen verschijnselen oproepen die op een depressie lijken maar dat niet zijn. Je begrijpt, een diagnose “depressie” stellen is geen eenvoudige zaak en moet zeer weloverwogen gebeuren.

Depressie

De GGZ omschrijft een depressie als een abnormale somberheid die gedurende meerdere weken aanhoudt. Verlies van interesse en het onvermogen ergens van te genieten horen daarbij.

Symptomen

De Depressievereniging omschrijft de symptomen van een depressie hier heel helder.

Soorten depressies

Er zijn diverse soorten depressies. Een overzicht vind je hier.

Burn out

Het kan zijn dat je niet depressief bent maar een burn out hebt. Een burn out en een depressie kunnen sterk op elkaar lijken. Door een grote emotionele belasting of een hoge werkdruk (stress!) kan je in een overspannen toestand geraken. Wil je testen of je een burn out hebt, dan kan dat op de site van Psyned.

 

Contact

Tesselschadelaan 15E
1217 LG Hilversum
www.depressiecoach.com

+31 654 796 251
vincent@depressiecoach.com